קינוח לשבת מתכון לשושני שמרים רכים ועסיסיים שיהיה שווה את הטרחה

אנחנו ברצף מתיש של שבתות וחגים, ולאף אחד אין כוח או חשק להשקיע במטבח יותר מדי. אבל, לרגל השבת הראשונה של השנה החדשה, עטרה ז'ורנו מציגה קינוח מופלא ומנחם של בצק שמרים עם שוקולד טעים. הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולתת למתכון הזה לחולל פלאים

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/09/22 16:33 ד בתשרי התשפג

מתכון לשושני שמרים רכים ועסיסיים שיהיה שווה את הטרחה
צילום: עטרה ז'ורנו

מרכיבים לשושני שמרים

קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כף אפיה
5 כפות סוכר
4 כפיות פודינג וניל
1/3 כפית מלח
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כוס מים פושרים

לממרח השוקולד

200 גרם חמאה/ מרגרינה
כוס סוכר חום
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס אבקת סוכר
2 כפות ממרח שוקולד

לסירופ הסוכר

1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר

לגאנש השוקולד

100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט- אגוזי לוז

אופן ההכנה של שושני שמרים

 לערבב היטב את החומרים היבשים למשך 2 דקות.
לאחר מכן לעשות גומה במרכז הקערה ומניחים את הביצים, שמן, מים ומעבדים למשך 5 דקות את הבצק היטב ליצירת בצק רך וגמיש.
לאחר מכן להוסיף את המלח וללוש לדקות נוספות.
יש לשמן את הקערה ולהניח את הבצק להתפחה, עד להכפלת הנפח למשך 45 דקות.
בזמן שהבצק בהתפחה יש להכין את ממרח השוקולד.
בקערה יש לשים את כל המרכיבים ולערבב היטב.
לאחר ההתפחה יש לחלק את הבצק ל-2 חלקים.
לפתוח את הבצק למלבן גדול ורחב ולמרוח בנדיבות ממרח השוקולד.
בעזרת סכין/ גלגלת של פיצה יש לחתוך לרצועות ארוכות את הבצק.
יש לגלגל כל רצועה לשבלול ולהניח בתוך תבנית מאפינס/ קוקוטים.
לאפות את שושני השמרים על חום של 180 מעלות למשך 30 דקות.
בזמן האפיה להכין את הסירופ.
לאחר שהשושנים יוצאים מהתנור למרוח עליהם מהסירופ.
להמיס את השוקולד והשמנת ולזלף מעל השושנים.
יש לשבור את האגוזי הלוז ולפזר מעל.

לעוד מתכונים של עטרה ז'ורנו