מי צריך בשר? מתכון לקציצות דגים ברוטב אדום עם מנגולד וחומוס

עוד יום שישי ארוך לפנינו ובמקום עוד מתכון של רבע שעה הכנה הכנו עבורכם הפעם אפשרות למנה מורכבת יותר, שהמחמאות שהיא תגרור יהיו שוות כל רגע שלכם במטבח | בתאבון

חדשות כיפה תמר יהודאי 25/08/22 13:42 כח באב התשפב

מתכון לקציצות דגים ברוטב אדום עם מנגולד וחומוס
צילום: תמר יהודאי

מצרכים לקציצות דגים ברוטב אדום עם מנגולד וחומוס

רוטב:

¼ כוס שמן
גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 חבילת עלי מנגולד (אפשר להחליף בכוסברה)
2 בצלים גדולים קצוצים
3 עגבניות טחונות (או קופסאות שימורים )
עגבנייה חתוכה לקוביות 
חופן שיני שום 
½ כף כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
אופציונאלי פלפל ירוק חריף פרוס, לא חייב
1 קופסת שימורים של חומוס מסונן
מים רותחים
לקציצות:
½ קילו דג טחון
חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה קצוצים
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
¼ כוס פירורי לחם
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה 
מלח ופלפל שחור טחון
1 תפוח-אדמה קלוף, מגורד וסחוט מנוזלים

לטיגון הקציצות:

1 כוס קמח
2 ביצים טרופות

אופן ההכנה של קציצות דגים ברוטב אדום עם מנגולד וחומוס

רוטב:

בסיר רחב שוליים מטגנים את הבצל עם מעט מלח עד הזהבה. מעבירים מחצית מכמות הבצל בסיר לקערה (ילך לתערובת הקציצות).
להוסיף לסיר גמבה ולטגן כמה דקות 
להוסיף תבלינים: כורכום, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לערבב ולטגן כמה שניות.
לקצוץ את המנגולד ולהוסיף רק את הגבעולים העבים- את העלים עצמם נוסיף אח"כ, מוסיפים קוביות עגבנייה, פלפל חריף, השומים מטגנים עוד 2 דקות, להוסיף את גרגירי החומוס והעגבניות הטחונות, להוסיף מים רותחים לערבב מעט, להגביר אש ולהביא לרתיחה. לכסות, להעביר לאש נמוכה ולבשל כ-15-20 דקות.

קציצות:

לקערה עם הבצל המטוגן ששמרנו בצד נוסיף דג טחון, כוסברה, שום כתוש, ביצה, פירורי לחם, תפו"א מגורד ותבלינים- לערבב לתערובת אחידה. 
ליצור כדורים. להכין סיר לטיגון.

מקמחת את הקציצות, טובלת בביצה ומטגנת משני הצדדים

מקמחת את הקציצות, טובלת בביצה ומטגנת משני הצדדים צילום: תמר יהודאי

הרוטב מתבשל טוב לפני הכנסת המנגולד

הרוטב מתבשל טוב לפני הכנסת המנגולד צילום: תמר יהודאי

לטבול את הקציצות בקמח ואח"כ בביצה ולהניח בשמן - לטגן להשחמה משני הצדדים. 
חוזרים לרוטב, להוסיף את עלי המנגולד, לערבב בעדינות ולבשל כמה דקות עד שכל הנפח של העלים יורד. להוסיף את הקציצות לרוטב ולסדר אותן כך שחלק מהרוטב יהיה מעליהן אם יש צורך אז להוסיף עוד נוזלים- אפשר לשים 2-3 פרוסות לימון. להביא לרתיחה את הסיר, להוריד לאש נמוכה ולבשל כ20-30 דקות. אפשר בסוף להסיר את המכסה, לבשל על אש גבוה להצטמצמות הנוזלים לכמה דקות.

מכניסים את המנגולד,  נראה כמות גדולה אבל זה מצטמצם, לאחר כמה דקות של בישול והטמעת המנגולד מוסיפים את הקציצות לרוטב

מכניסים את המנגולד, נראה כמות גדולה אבל זה מצטמצם, לאחר כמה דקות של בישול והטמעת המנגולד מוסיפים את הקציצות לרוטב צילום: תמר יהודאי

צילום: תמר יהודאי