מתכון לפיצת שוקולד בריאה

חדשות כיפה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 22/08/22 17:01 כה באב התשפב

מתכון לפיצת שוקולד בריאה
צילום: סטודיו TEKA

מצרכים

מרכיבים לבצק:

-300 גרם קמח

-200 מ"ל מים פושרים

-1 כף אבקת אפייה

-20 מ"ל שמן זית

-3 כפות סוכר קוקוס

מרכיבים לקרם השוקולד:

-250 גרם של אגוזי לוז קלויים

-60 גרם אבקת קקאו

-100 מ"ל משקה אגוזי לוז

-80 גרם סירופ קרמל תמרים או אגבה

הוראות הכנה

מניחים את הקמח בקערה ומשאירים חור במרכז.

בכוס מערבבים את השמרים עם השמן, המים והסוכר.

מניחים את התערובת הזו במרכז הקערה ומתחילים לערבב בעזרת מזלג.

כשהמרכיבים מתחילים להתערבב – לשים במשך 5 דקות.

מעצבים את הבצק לכדור ומכסים אותו במגבת במקום קריר למשך 30 דקות.

לאחר זמן זה משטחים את הבצק על משטח מקומח לצורה עגולה.

דוקרים את הבצק עם מזלג באזורים שונים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה.

מוציאים מהתנור ומקשטים בקרם השוקולד, אגוזי לוז ופיסטוקים קצוצים ושוקולד לבן טבעוני.

שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

טועמים כדי להתאים את החומרים לפי טעמכם.

המלצות לתוספות לפיצה:

-אגוזי לוז

-פיסטוקים

-שוקולד לבן