גם לטבעונים מגיע: קינוח קליל וטעים לשבועות

חג מתן תורה הבא עלינו לטובה הוא גם הזדמנות לחגוג את נפלאות המטבח החלבי, וכל זה עוד בלי המנות העיקריות. בין אוסף האפשרויות, הנה מתכון לקינוח טבעוני וטעים, ובמילים אחרות, פרווה למהדרין

חדשות כיפה בריא לי הטבעי - המטבח הטבעוני של אורלי לנדאו 03/06/22 08:23 ד בסיון התשפב

גם לטבעונים מגיע: קינוח קליל וטעים לשבועות
צילום: אורלי לנדאו

מצרכים

כמות ל 6 כוסיות קטנות

לשכבת הפירורים:

1/2 כוס אגוזי מלך ושקדים (אפשר גם לוז או אגוזים אחרים שאוהבים)

1/4 כוס שיבולת שועל

כף סוכר חום

לשכבת הקרם:

1/2 חבילת טופו משי

תמצית וניל

גרידת לימון מחצי לימון

כף מיץ לימון

3 כפות שמן קוקוס נוזלי

3 כפות סירופ מייפל (אני לא אוהבת מתוק, אז אולי זה לא יהיה מתוק לכם מספיק, תטעמו ותוסיפו בהתאם)

לקישוט – פרי לבחירתכם חתוך לקוביות קטנות

הוראות הכנה

שכבת הפירורים:

טוחנים את האגוזים לפירורים גסים במעבד מזון

מוסיפים את שיבולת השועל והסוכר וממשיכים לטחון לפירורים גסה.

שכבת קרם טופו:

טוחנים את כל המרכיבים לקרם חלק ויציב.

הרכבת המנה:

בכוסית מניחים שכבת פירורים, דוחסים אותה מעט עם כפית ומעליה מניחים שכבת קרם.

מעל הקרם מניחים שכבת פירורים נוספת, ומעליה שוב שכבת קרם.

ומעל הכל מניחים את הפרי שבחרתם.

הערות

אפשר להכין את כל המרכיבים מראש ולהרכיב את המנה לפני ההגשה.

אפשר להוסיף תמרים לחים לתערובת האגוזים כדי שתהיה יותר מוצקה.

אפשר לשדרג את המנה עי סירופ פירות. את הסירופ מטפטפים בין השכבות וזה נותן הרבה צבע למנה.