קינוח מושלם לשבת - שכבות תפוחים

הקינוח הבא הוא קינוח שכבות תפוחים קליל, מרענן ומרשים ביופיו, שיעזור לכם לפתוח שנה בצורה הכי מתוקה שיש. שבת שלום

חדשות כיפה אורי שניידר - קונדיטורית 10/09/20 16:24 כא באלול התשפ

קינוח מושלם לשבת - שכבות תפוחים
קינוח שכבות תפוחים, צילום: אורי שניידר

בסוכות שעבר היינו בטיול בחו"ל באלמטי - "עיר התפוח" (לפי התרגום) שבקזחסטן. כמה סמלי היה שדווקא שם רכשתי שם תבנית שחשקתי בה כבר מזמן רב - שקעי סיליקון בצורת תפוחים להכנת קינוחים אישיים. כשרכשתי אותה ידעתי שאאלץ להתאזר בסבלנות שנה שלמה עד שראש השנה יגיע ואוכל לנצל אותה למטרה המושלמת - הכנת קינוחי תפוח מושלמים לחג. 

בינתיים, הרבה השתנה בשנה שחלפה. אלמטי וכל שאר הערים בחו"ל הפכו רחוקות מתמיד, ואנחנו נותרנו כאן, לחלום ולקוות שהן יהפכו שוב קרובות ביום מן הימים. הקינוח הבא הוא קינוח שכבות תפוחים קליל, מרענן ומרשים ביופיו, שיעזור לכם לפתוח שנה בצורה הכי מתוקה שיש ולא לאבד אף פעם תקווה!

טיפ - אם אתם מתעצלים להכין את הקינוח המלא ורוצים להשקיע בשכבה אחת בלבד, אני ממליצה בחום שתבחרו במוס התפוחים. הוא מפתיע במיוחד, טעם ומרקם מסקרנים ולא שגרתיים במינימום מאמץ.

 

קינוח תפוח / חמישה קינוחים אישיים גדולים

להכנה בתבניות סיליקון לקינוחים אישיים - בצורת תפוח או בכל צורה אחרת (ניתן להשיג בחנויות אפייה או כלי בית).

 

קראמבל לוטוס

שרוול עוגיות לוטוס

50 גר' חמאה

כף קינמון

מפוררים את עוגיות הלוטוס בידיים לפירורים גסים. מרככים חמאה במיקרוגל עד שתהיה רכה מאוד אך לא מיימית, ומערבבים עם פירורי העוגיות עד שנוצרים פירורים. מוסיפים כף קינמון ומערבבים.

 

מוס תפוחים

125 גר' רסק תפוחים

50 גר' סוכר

כף מיץ לימון

5 גר' ג'לטין

25 גר' מים

125 גר' שמנת מתוקה

 

מספיגים את הג'לטין במים ומניחים בצד לעשר דקות.

מחממים במיקרוגל את רסק התפוחים עם הסוכר ומיץ הלימון במשך דקה. מוציאים ובוחשים היטב. כשהג'לטין מוכן (כל המים נספגו) ממיסים אותו במיקרוגל במשך 5 שניות ומערבבים לתוך תערובת הרסק. מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר 

בינתיים מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מקפלים אל תוך תערובת הרסק שהתקררה באמצעות לקקן בשלושה חלקים.

 

קונפי תפוחים

תפוח עץ ירוק אחד

150 גר' רסק תפוחים

5 גר' ג'לטין

25 גר' מים

שתי כפות מיץ לימון

30 גר' סוכר

קולפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנטנות ככל האפשר. 

מספיגים את הג'לטין במים ומניחים בצד לעשר דקות.

מבשלים את הרסק, הסוכר והלימון בקלחת קטנה ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את קוביות התפוח וממשיכים לבשל עד להתרככות. 

מורידים מהאש, ממיסים את הג'לטין במיקרוגל במשך חמש שניות ערבבים לתוך התערובת.

 

הרכבה:

אם מכינים בתבנית סיליקון, מרכיבים את הקינוח מהסוף להתחלה. השכבה הראשונה תהיה שכבת הקונפי. מעבירים לשקית זילוף, גוזרים חור גדול יחסית ומזלפים עד שליש גובה השקעים. מקפיאים לחצי שעה.

לאחר מכן מזלפים פנימה את המוס עד לשני-שליש הגובה של השקעים ומקפיאים לשעתיים.

לבסוף דוחסים פנימה את הקראמבל מעל שכבת המוס באמצעות כפית או באמצעות האצבעות עד לגובה השקעים המלא. מקפיאים את הקינוח ללילה.

 

קישוט גבעול:

מזלפים פסים של שוקולד מריר מומס על נייר אפייה ומקפיאים. לאחר ההתייצבות, חותכים אותם באמצעות סכין לאורך של גבעולים. מדביקים לתפוח עם טיפה של שוקולד מריר שמורחים על קצה הגבעול.

חשוב: יש לעבוד עם כפפות בהתעסקות עם השוקולד, אלא אם יודעים לטמפרר אותו (אחרת ימס לכם מחום הגוף תוך כדי עבודה).
 

 

 

למתכונים מיוחדים נוספים של אורי, היכנסו  וחפשו באינסטגרם Ori_schneider, טעים שם!

 

לטורים קודמים