10 סיבות טובות להיכנס למטבח ולבשל יחד עם הילדים!

החופש הגדול מזמן לנו שעות בילוי רבות עם הילדים, רותי אבירי מציעה לכם רעיון קטן ומסבירה את היתרונות הרבים שלו. המשימה- הכניסו את הילדים למטבח לקורס בישול משותף.

חדשות כיפה רותי אבירי – דיאטנית קלינית 31/07/18 12:09 יט באב התשעח

10 סיבות טובות להיכנס למטבח ולבשל יחד עם הילדים!
צילום: shutterstock

נכון שבדרך כלל ההעדפה היא לתקתק את ההכנות והבישולים צ'יק צ'ק לנקות ולסדר, לסיים איתם כמה שיותר מהר, ורק המחשבה על הבלגן ועל כמה זמן זה ייקח כשהילדים בסביבה עושה סחרחורת.. אבל לבשל ממילא צריך אז לפחות תרוויחו כמה דברים על הדרך. אז איך ולמה כדאי להכניס את הילדים למטבח ולבשל איתם בחופש?

1. בישולים זו הזדמנות מצויינת לבנות יחד ארוחה משפחתית טעימה ובריאה.

2. עם תכנון נכון, תרוויחו המון עזרה בבישול.

3. הזדמנות לזמן איכות עם הילדים. אתם ממלאים את חובתכם הביתית, ולילדים זה מרגיש כמו משחק חדש. יש יותר WIN WIN מזה?

4. תעסוקה – פתרון זמני ל "משעמם לי"..

5. כך הם לומדים לבשל ולאפות.

6. הזדמנות טובה ללמוד מה הילדים אוהבים לאכול ומה לא. וכן, הזדמנות מעולה לנסות להכיר להם טעמים חדשים.

צילום: shutterstock

 

7. פיתוח תחומים נוספים כגון מוטוריקה עדינה (שבירת ביצה), לימוד חשבון (כיצד למדוד חצי כוס קמח).

8. הענקת תחושת עצמאות, מסוגלות וביטחון, ניתן להם משימות המתאימות לגיל אשר ייתנו להם להרגיש משמעותיים ומסוגלים: להוציא מהמקרר, לשטוף, לערבב, לשפוך, לקרוע חסה, למדוד, לקלף ביצים, לשבור ביצים, לערוך את השולחן, לקפל את המפיות, או לגדולים יותר- לקלף ירקות, לחתוך, לחפש מתכונים וכו'..

9. תצחקו יחד ותהיו יצירתיים. המציאו שמות למאכלים –ברוקולי עם יוגורט יהפוך ל"עץ מושלג" או סתם חרוזים מצחיקים – "אכלתי טונה- נהייתי שנונה".

10. והכי חשוב, כך תגדילו את הסיכויים שהילדים יאכלו את האוכל הבריא שהכנתם כי ילדים אוכלים יותר בשמחה אוכל שהיו שותפים בהכנתו.

 

בהצלחה!

 

רותי אבירי – דיאטנית קלינית ויועצת התזונה של "טונה סטארקיסט".