עוף בשום ודבש

הצעה למתכון מנצח. בתאבון

חדשות כיפה אמא של שרא 22/09/03 00:00 כה באלול התשסג


המתכון מתאים לעוף מחולק , שטוף ומיובש.
מכינים משרה (או בלעז- מרינדה...) מהחומרים הבאים-
1/2 כוס יין חצי יבש/מתוק
6 שיני שום כתושות
כפית חומץ הדרים
3 כפות סויה
2 כפות סוכר חום
פלפל לבן (אבל אפשר גם שחור)
ומעט מלח

משרים העוף במרינדה מס' שעות (מומלץ כל הלילה אם אפשר)
מכניסים מכוסה בנייר כסף לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך חצי שעה
אח"כ מסירים את נייר הכסף ומורידים ל180 מעלות לעוד 20 דקות.
(אם העוף לא השחים כהלכה ניתן לשים תחת הגריל לעוד מספר דקות.)