לביבות מתפוחי עץ

לנועזים שבנכם, מתכון חדש ללביבות המסורתיות, לא זה לא טעות זה תפוחי עץ!

חדשות כיפה 01/09/03 00:00 ד באלול התשסג


החומרים:
1 כוס קמח תופח
1 כוס חלב
3 ביצים
2 תפוחי עץ גדולים מגורדים גס
אבקת סוכר
מיץ לימון
קורט מלח

ההכנה:

עררבו את הקמח עם המלח.
הוסיפו ביצים וחלב ובחשו עד שהתערובת חלקה.
הכניסו את תפוחי העץ המגורדים.
שמנו בחמאה תבנית אפיה וצקו את התערובת. אפו בחום בינוני כ-15 דקות, עד שהמאפה תופח מעל דפנות התבנית ומקבל גון חום ופריך. כסו באבקת סוכר ומיץ לימון.
מומלץ להגיש חם, ע"י הפרדה בעזרת שני מזלגות (ולא בסכין).
בתאבון.