אורז עם גמבה

חדשות כיפה אין לי כינוי6 18/01/15 19:14 כז בטבת התשעה

אורז עם גמבה, צילום: שאטרסטוק
אורז עם גמבה, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

בצל גדול

2 גזרים בינונים

גמבה אחת

אורז ( כוס וחצי או 2 כוסות)

שמן

תבלינים : כורכום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מרק עוף ומלח

מים רותחים

הוראות הכנה

קוצצים את הבצל, את הגמבה והגזר דק מאוד וקטן ( כל אחד בנפרד).

מטגנים את הבצל ואחרי שהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הגמבה והגזר וממשיכים לטגן בערך 3 דקות. מוסיפים כפית גדושה של כורכום, כפית פפריקה מתוקה וקצת פפריקה חריפה.

מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כמה דקות.

לאחר מכן מוסיפים מים רותחים ( לפי הכמות של האורז, אם אני לא טועה זה 2 כוסות מים על כוס אורז) מוסיפים מרק עוף ( בערך כף) מערבבים ונותנים לאורז להתבשל על אש גבוהה ולאחר שהמים רותחים ומבעבעים מורידים את העוצמה של הלבה להכי נמוכה עד שהאורז מוכן.

אם חסר מלח להוסיף.

הערות

כתבות נוספות