ריבועי תפוז חלומיים

יז באדר התשעח
,
04 במרץ, 2018
04/03/2018 10:25
ריבועי תפוז

ריבועי תפוזצילום: בלוג האוכל בלישס

חלבי
לא מוגדר
פשוט

מצרכים

(לכ-16 ריבועים, בתבנית 20 על 20 ס"מ)

לבסיס:

1 כוס קמח

¼ כוס סוכר חום או לבן

קורט מלח

75 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (¾ חבילה)

למלית:

3/4 כוס סוכר לבן

2 ביצים

1/2 כוס מיץ פירות הדר סחוט של "פרימור"

¼ כוס קוקוס טחון

2 כפות קמח

¼ כפית מלח

¼ כפית אבקת אפיה

הוראות הכנה

מכינים את פירורי הבצק: שמים בקערה קמח, מלח וסוכר, מערבבים. מוסיפים את החמאה הקרה לתערובת הקמח. משפשפים את התערובת בין הידיים עד שנוצרים פירורים (אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או בפוד פרוססור, התהליך לוקח 2 דקות).

מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן. משטחים את הפירורים עם הידיים.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ל-15 דקות.

שמים בקערה את הביצים וטורפים, מוסיפים מיץ פירות הדר ומערבבים. מוסיפים סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח וקוקוס, ומערבבים לבלילה אחידה (הבלילה תהיה נוזלית). מניחים בצד.

מוציאים את התבנית מהתנור (לא לכבות את התנור)ֿ שופכים את בלילת הביצים על הבצק (כשהבצק חם) ומחזירים את התבנית לתנור. אופים 20 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים כשעה. חותכים ל-16 ריבועים, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

מאחסנים את הריבועים בשכבה אחת, בכלי אטום עד 3 ימים.

המתכון באדיבות מירב גביש - בלוג האוכל ׳גבישס׳.

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

יצחק הרצוג צילום: מרים אלסטר/פלאש 90

הרצוג נבחר ליו"ר הסוכנות היהודית

קרא עוד