פאי תותים מהיר ומרהיב ביופיו

חדשות כיפה אופה יפה 27/03/11 00:00 כא באדר ב'

מצרכים

לבצק פאי:

2/3 1 כוסות קמח תופח

125 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר

חלמון

כ- 3 כפות מים קרים

למלית:

מיכל ריצ´

1/2 שקית פודינג וניל

1 סלסלת תותים

לזיגוג:

1/2 שקית ג´לי בטעם תות

200 מ"ל מים רותחים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) מערבלים קמח וסוכר, מוסיפים מרגרינה עד לקבלת פירורים, מוסיפים חלמון ומים קרים לפי הצורך רק עד שהבצק מתגבש לכדור.

מרפדים בבצק תחתית ושוליים של תבנית פאי (26)משומנת ודוקרים את הבצק במזלג. מכניסים למקרר לכ- 20 דק´. אופים בתנור שחומם מראש ל-180.

בנתיים פורסים את התותים לפרוסות דקות. (מי שממהר יכול להסתפק רק בחצייתם לשניים)

מכינים את המלית:

מקציפים ריצ´ עם פודינג וניל לקרם יציב מאד. ממלאים את הפאי (רק לאחר שהתקרר לחלוטין) בקרם ומעליו מסדרים את התותים מהחוף אל הפנים. (מי שפרס מניח פרוסות חופפות בחלקן)

מערבבים אבקת ג´לי עם מים רותיחם ובעזרת כף מפזרים על התותים באופן אחיד ומהיר (למניעת התגבשות).

שומרים בקרור עד להגשה.

הפאי יוצא מרשים ומרהיב ביופיו ונהדר כקינוח גם לאחר ארוחה בשרית.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות מתכון שלי!

כתבות נוספות