עוגת אגסים

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/10/06 00:00 א בחשון התשסז

עוגת אגסים, צילום: shutterstock
עוגת אגסים, צילום: shutterstock

מצרכים

1/2 1 כוסות שמן צמחי

1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה)

3 ביצים

3 כוסות קמח

1/4 1 כפיות קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 1 כפיות אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1/4 3 כוסות אגסים (5 אגסים) קלופים ומגולענים (קוביות גדולות)

1/4 כוס ברנדי תפוחים "קלבדוס" או ברנדי אחר

אופן ההכנה

כלים: תבנית סיר פלא בקוטר כ-25 ס"מ משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית.

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).

2. בקערת מערבל מקציפים את השמן עם הסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת.

3. מנפים יחד את כל החומרים היבשים: הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט, אבקת הסודה והמלח. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לתוך תערובת השמן והביצים, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. בעזרת מרית מוסיפים את האגוזים, חתיכות האגסים והברנדי ביחד, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים כשעה ורבע, או עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.

6. מצננים את העוגה 10 דקות, ולאחר מכן הופכים, משחררים את התבנית וממשיכים לצנן צינון מלא מעל לרשת.

אופן ההגשה: מגישים בליווי קצפת רכה מעט ממותקת ובוזקים מעט אבקת קינמון מעליה

הערות

המתכון באדיבות רוני ונציה

כתבות נוספות