דובשניות של פעם

חדשות כיפה עוז תלם 25/08/21 13:58 יז באלול התשפא

דובשניות, צילום: shutterstock
דובשניות, צילום: shutterstock

מצרכים

100 גרם חמאה רכה

3 כפות סוכר חום כהה

1/2 כפית קינמון

רבע כפית זנגוויל

קורט אגוז מוסקט

5 כפות דבש

ביצה

1/4 כוס תה מרוכז מאוד וכהה

2 וחצי כוסות קמח תופח

רבע כפית סודה לשתייה

לציפוי

אבקת סוכר

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה, תבלינים וסוכר.

לאחר הקצפה של 3 דקות מוסיפים את הביצה והתה וממשיכים להקציף

מוסיפים את הקמח ואת הסודה לשתייה ומערבבים

מערבבים עם כף

ממלאים קערית באבקת סוכר

יוצרים כדורים קטנים ומצפים אותם באבקת הסוכר

מניחים על נייר אפייה במרווחים בין הכדורים

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 15 דקות עד שנוצרים סדקים

מצננים ומאחסנים בכלי אטום

המתכון באדיבות רשת רמי לוי

כתבות נוספות