מצרכים
לקרם שום ירוק:
4 יח בצל ירוק קצוץ )ללא הגבעול הלבן(
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
טוחנים בבלנדר את כול המרכיבים
לסלט:
500 גרם עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים
בצל אדום פרוס לרצועות
קרמבולה פרוסה
צנוניות פרוסות
עלי בזיליקום טרי
מיץ לימון טרי
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
הכנת הסינטה:
500 גרם סינטה חתוכה לרצועות
בעובי של 5 ס”מ כל אחד
20 גרם פפריקה מתוקה
20 גרם פפריקה מעושנת
10 גרם פפריקה חריפה
4 גבעולי טימין ללא הענפים
גבעול רוזמרין ללא הענף וקצוץ
שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
מערבבים את התבלינים בקערה עם קצת שמן זית לקבלת מרקם משחתי. את התערובת
מורכים בצורה אחידה על הסינטה ועוטפים בנילון נצמד כמו סוכריות ומכניסים לקירור
ל 4- שעות לפחות.
מחממים מחבת טפלון עם שמן וצורבים את הסינטה כ 30- שניות מכל צד, מקררים ופורסים
את הסינטה לפרוסות דקות ומניחים בצלחת
קרם שום:
מחממים סיר עם מים ומלח וחולטים את עשבי התיבול ל 10 שניות ומיד מעבירים למי קרח
מסננים את העשבים ומעבירים לבלנדר ביחד עם כל המצרכים וטוחנים עד לקבלת מרקם
קרמי )ניתן להוסיף קצת מים קרים בעת הטחינה כדי להגיע למרקם רצוי(.
סלט עגבניות שרי:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים,מתבלים ומניחים בצלחת הגשה ומפזרים את פרוסות
הסינטה
הערות
המתכון באדיבות מסעדת סומסה, רמת גן