סופגניות טעימות

כה בכסלו התשסט
,
22 בדצמבר, 2008
22/12/2008 0:00

צילום: shutterstock

חלבי
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

רכיבים:

1 כף שמרים יבשים

1 כוס חלב חמים אפשר מים פושרים

1/3 כוס סוכר +1 כפית

2 ביצים טרופות קלות

60 גר´ חמאה מרוככת אפשר מחמאה

1 כף גרידת לימון

1 כף ברנדי

1/2 4 עד 5 כוסות קמח (אני השתמשתי בקמח ללחם)

שמן לטיגון (אני השתמשתי בקנולה)

הוראות הכנה

בקערה גדולה ממיסים את השמרים וכפית הסוכר בחלב החמים ומניחים לתסוס ל-5 דקות.אם משתמשים בשמרים יבשים אפשר לדלג על השלב הזה, מערבבים את השמרים עם הקמח ומוסיפים את שאר החומרים

מוסיפים כוס אחת מהקמח ומתחילים לערבל, מוסיפים את שאר הסוכר, החמאה, הביצים, הברנדי וגרידת הלימון, ומתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה.

אם עובדים עם מיקסר, כשהבצק מתחיל להפרד מדפנות הקערה, צריך להוסיף קמח כף אחר כף, עד שנפרד מהדפנות לגמרי, ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות.

כשמכינים ידנית, ברגע שהבצק אינו דביק, מעבירים למשטח מקומח קלות, ולשים 5 דקות, להוסיף מעט קמח רק אם ממש דביק.

משמנים קלות קערה נקיה, מגלגלים בה את הבצק, עוטפים בנילון נצמד, וכך אני מתפיחה: מחממת במיקרו למשך דקה, 2 מגבות מטבח, את האחת מניחה מתחת לקערה ואוספת את השוליים שיחבקו את הקערה מבחוץ, את השניה פשוט פורשת מעל הנילון הנצמד העוטף את הקערה.

להתפיח במשך שעתיים, להסיר את הנילון הנצמד, ובעדינות ללחוץ עם האגרוף כדי לשחרר את הגזים, לעטוף שוב בנילון, לחמם שוב המגבות ולהתפיח ל-45 דקות.

לאחר שהבצק תפח, להכין 2 תבניות ולרפד אותן בנייר אלומיניום ובעזרת מגבת ניר או מפית, לשמן אותן קלות(בשום אופן לא במשטח מקומח, הקמח העודף נשרף בטיגון ושורף ומעכיר את השמן). אני מניחה את הסופגניות על משטח סיליקון (SILPAT) מרוסס בתרסיס שמן.

יוצרים מהבצק כדורים יפים בגודל קלמנטינה קטנה, את הצורה היפה מקבלים על ידי איסוף הקצוות של פיסת הבצק לכיוון תחתית הסופגניה, וסגירת הקצוות בצורה נאה.

מניחים את הסופגניות בתבנית, פורסים מעל ברפרוף נילון נצמד(לא להצמיד)לבדוק כל כמה זמן שהנילון לא נצמד, ומעליו מגבת מטבח מחוממת.

מתפיחים למשך 45 דקות.

מחממים שמן,(שיגיע לטמפ. 180-190 מעלות), אם אין טרמומטר, לחמם את השמן בלהבה הבינונית בעוצמה הכי גבוהה. בדיקה נוספת, על ידי ידית של כף עץ, מונחת בניצב בשמן, אם בועות עדינות מחוללות סביבה, השמן מוכן), בכל מקרה, לניסיון, תכניסו סופגניה אחת.

את הסופגניה להכניס לשמן כשהחלק העליון שלה טובל בשמן, והתחתון למעלה.אני לא מכניסה יותר משתיים מקסימום 3 ביחד שלא ישבשו את הטמפרטורה., לכסות מיד במכסה למשך דקה, להסיר את המכסה וטגן עוד כדקה דקה וחצי, להפוך, ולהמשיך לטגן עוד שתי דקות לערך.

להוציא בכף מחוררת לצלחת עם ניר סופג, למלא בריבה, לפזר אבקת סוכר, ובתאבון

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אילוסטרציה צילום: פלאש 90

ראשוני: הפרות סדר סמוך לצאת השבת בגבעת אסף

קרא עוד