סופגניות דונאטס וכוכבים

כח בכסלו התשעג
,
12 בדצמבר, 2012
12/12/2012 0:00
דרור כץ

דרור כץצילום: דרור כץ

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

5 כוסות קמח לבן (700 גרם)

1/2 1 כוסות מים ( 375 מ"ל)

1 שקית או 1 קוביה שמרית

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה או

1/4 כוס קמן קנולה

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 ביצים גודל L

1 כפית שטוחה מלח

גרידת מתפוז אחד

כף בראנדי

הוראות הכנה

1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ6 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.

2. מכסים ומתפיחים חצי שעה או עד להכפלת הנפח.

3. מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ.

4. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ בעזרת ספל הפוך ובמרכז כל עיגול קורצים (בעזרת קורץ בצורת כוכב או מגן דוד) כוכב בקוטר של 3-4 ס"מ.

ניתן לרדד שוב את השאריות וקורצים באותו אופן דונאטס נוספים.

5. מניחים על נייר משומן ומתפיחים עוד 20 דקות עד שהבצק תופח ומתעגל.

6. מחממים שמן ל-175 מעלות ומטגנים את הדונאטס כ-2 דקות מכל צד עד שמזהיבים. את הכוכבים מטגנים דקה מכול צד.

7. מצננים ומצפים לפני ההגשה.

הערות

15 יחידות אייסינג:
רוצים ציפוי לבן וחגיגי כמו בתמונה?
מערבבים היטב חלבון 1 עם כוס של אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. מורחים על הדונאטס ומדביקים כול קישוט לפי טעמכם.
לאייסינג צבעוני יש להוסיף מעט צבע מאכל לתערובת כגון אבקת קקאו, קפה או צבע מאכל לתערובת.
רעיונות לקישוטים:
אגוזים מקורמלים, פצפוצי שוקולד, שקדים פרוסים, מניפות שוקולד, פניני שוקולד, סירופ שוקולד
התמונה באדיבות דרור כץ

המתכון באדיבות באדיבות חברת שמרית

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 צילום: מטה המאבק למען נתיב האבות

לוחמי נצח יהודה נגד לוחמי מג"ב: עימות אלים בין הכוחות

קרא עוד