חצילים אפויים

חדשות כיפה Beko מותג מכשירי החשמל הבינלאומי 07/05/23 10:10 טז באייר התשפג

צילום: יחצ
צילום: יחצ

מצרכים

2 חצילים

1 שורש ארטישוק ירושלמי, 100 גרם

1 בצל, קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

1 שן שום, קצוצה

20 מ"ל מים

2 כפות שמן זית

לרוטב:

1 כף קמח

1 כוס ציר ירקות

2 כפות שמן צמחי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

הוראות הכנה

1.מחממים תנור ל-230 מעלות צלזיוס ומכוונים לתוכנית גריל.

מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשאירים להם את הגבעולים. חורצים כל חציל באמצע, כדי שלא יתפוצצו בזמן האפייה בתנור. מכניסים לתנור וצולים במשך 15 דקות ואז הופכים את החצילים וצולים 15 דקות נוספות. ונותנים לחציל מנוחה מחוץ לתנור, למשך 5 דקות.

2.מגרדים ארטישוק ירושלמי בפומפייה, לא דק מדי.

3.מחממים את השמן בסיר, מוסיפים בצל ושום, מטגנים עד שהם מקבלים גוון זהוב.

4.מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי המגורד ומאדים במשך 2 דקות, ולאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים בבישול למשך דקה אחת נוספת.

5.מוסיפים לסיר 20 מ"ל מים, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות. מכבים את האש, ונותנים לסיר מנוחה בצד.

6.בסיר אחר מכינים את הרוטב: מחממים שמן צמחי, מוסיפים קמח ומערבבים כל הזמן, עד שנוצרת עיסה משחתית ומבעבעת מעט. מתבשלת ומבעבעת מעט.

7. לפני שהעיסה בסיר משחימה, מוסיפים לה את ציר הירקות וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך. מנמיכים את האש, מוסיפים מלח ופלפל.

8. מניחים את החצילים הקלויים בתבנית. חורצים פתח מגבעול החציל ולכל אורכו ופותחים את החציל באמצעו. זורים מעל מלח ופלפל ויוצקים מעט שמן זית.

9. מניחים את תערובת הארטישוק הירושלמי בתוך החצילים, יוצקים מהרוטב מעל.

10. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבה.

כתבות נוספות