פורל משפחתי בארטישוק ירושלמי ושומר טרי

ה בניסן התשעב
,
28 במרץ, 2012
28/03/2012 0:00

צילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

1 פורל משפחתי טרי ונקי

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ

3 יחידות שומר טרי פרוס

מיץ מלימון שלם

1/2 ראש שום פרוס לפרוסות דקות

1/4 צרור כוסברה קצוצה גס

1/4 כוס שמן זית איכותי

מלח

מעט כמון

הוראות הכנה

שוטפים את הדגים ומיבשים, חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של 1/2 ס"מ ומניחים בצד.

מטגנים בסיר בשמן הזית את פרוסות השום כ 2 דקות , מוסיפים את הארטישוק והשומר ומטגנים כ 5 דקות נוספות.

מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים כ 10 דקות.

מתבלים בכמון ומלח טועמים ומשפרים טעם.

מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.

מעבירים את התבשיל לתבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות ומניחים את הדג על התבשיל

אופים בחום של 175 מעלות כ 25 דקות תוך כדי מזיגת הנוזלים על הדג.

הערות

4 סועדים

המתכון באדיבות באדיבות חוות "דגי הדן" קיבוץ דן

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 צילום: פלאש 90. יונתן זינדל

במקום ללכת לאירוויזיון, בואו להר הבית

קרא עוד