טאטקי סלמון עם מיונז וואסבי

חדשות כיפה מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 30/09/21 09:27 כד בתשרי התשפב

טאטקי סלמון עם מיונז ווסאבי, צילום: טקה סטודיו
טאטקי סלמון עם מיונז ווסאבי, צילום: טקה סטודיו

מצרכים

רכיבים לטאטקי סלמון:

400 ג' פילה סלמון טרי נקי מעור ועצמות

80 מ"ל רוטב סויה

כפית סירופ אגבה

חצי לימון ליים

ג'ינגר

רכיבים למיונז וואסבי:

ביצה אחת

חצי לימון

מלח

110 מ"ל שמן חמניות

כפית וואסבי אחת

רכיבים לקישוט:

עגבניות חתוכות לקוביות

שומשום

נענע טרייה

הוראות הכנה

הוראות הכנה:

לטאטקי סלמון: מכינים את מרינדת הסלמון על ידי ערבוב הסויה עם סירופ האגבה, מיץ ליים וג'ינג'ר מגורד. לאחר מכן, מחממים מחבת על אש מקסימלית. צורבים 10 שניות על כל צד, מקררים, ואז פורסים ל-4 נתחים אחידים.

למיונז הוואסבי: שמים בקערת את הביצה, מיץ הלימון, המלח, הווסאבי ומעט השמן. מתחילים להקציף. לאחר מכן מוספים בהדרגה את השמן הנותר עד להקצפה מלאה.

הערות

הגשה: מסדרים את המיונז על צלחת, מניחים מעליו את פרוסות הטטאקי ומעטרים בקוביות עגבנייה, שומשום ועלי נענע לפי הטעם.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות