חריימה תאילנדי של מאיר אדוני

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/04/18 14:53 ט באייר התשעח

חריימה תאילנדי, צילום: אנטולי מיכאלו
חריימה תאילנדי, צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים

3 יח' בצל סגול פרוס

שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ

2 יח' צ'ילי אדום קצוץ

3 יח' גבעולי למון גראס קצוץ

כפית זרעי כוסברה

5 עלי כפיר ליים

2 כפות רסק עגבניות

כוס עגבניות משומרות

1/2 כוס מחית קארי אדומה

3 פחיות קרם קוקוס

2 יח' חציל שרוף על להבה רק הבשר בלבן

צרור כוסברה

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס רוטב דגים

מיץ מ- 3 לימוני ליים טרי

2 כפות סוכר דקלים

10 שיני שום קלוף

לדג

3 יח׳ פילה לברק נקי מעור ועצמות

4 כפות קמח

1 ליטר שמן קנולה לטיגון

להגשה

1/2 כוס אננס קלוף חתוך לקוביות

1/2 כוס דלעת קלופה חתוכה לקוביות

חופן ברוקומיני חלוט במים כדקה

חופן בוטנים קלויים

חופן עלי כוסברה טרייה

הוראות הכנה

בסיר רחב מחממים שמן על אש בינונית.

מוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר, למון גראס וצ'ילי, מטגנים כחמש דקות. מוסיפים את מחית הקארי, את רסק העגבניות ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הקרם קוקוס, העגבניות המשומרות, בשר החציל, הכוסברה, זרעי הכוסברה ועלי הכפיר ליים. מכסים ומבשלים כארבעים דקות על להבה נמוכה. לאחר ארבעים דקות מורידים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק, מסננים לסיר נקי. מתבלים בסוכר דקלים, מיץ ליים והרוטב דגים. מערבבים ושומרים בצד. מחממים שמן לטיגון וחותכים כל פילה דג לשש קוביות. מצפים בקמח ומטגנים כדקה או עד להזהבה יפה של הדגים. מחממים את החריימה, מוסיפים את הדלעת ומבשלים כעשר דקות. מוסיפים את הברוקומיני, האננס והכוסברה ומוזגים לצלחות.

מפזרים את הדגים על הצלחות ומקשטים עםבוטנים קלויים מלמעלה.

הערות

המתכון מתאים לפסח

המתכון באדיבות ארקוסטיל

כתבות נוספות