חריימה תאילנדי של מאיר אדוני

ט באייר התשעח
,
24 באפריל, 2018
24/04/2018 14:53
חריימה תאילנדי

חריימה תאילנדיצילום: אנטולי מיכאלו

פרווה
חצי שעה- שעה
פשוט

מצרכים

3 יח' בצל סגול פרוס

שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ

2 יח' צ'ילי אדום קצוץ

3 יח' גבעולי למון גראס קצוץ

כפית זרעי כוסברה

5 עלי כפיר ליים

2 כפות רסק עגבניות

כוס עגבניות משומרות

1/2 כוס מחית קארי אדומה

3 פחיות קרם קוקוס

2 יח' חציל שרוף על להבה רק הבשר בלבן

צרור כוסברה

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס רוטב דגים

מיץ מ- 3 לימוני ליים טרי

2 כפות סוכר דקלים

10 שיני שום קלוף

לדג

3 יח׳ פילה לברק נקי מעור ועצמות

4 כפות קמח

1 ליטר שמן קנולה לטיגון

להגשה

1/2 כוס אננס קלוף חתוך לקוביות

1/2 כוס דלעת קלופה חתוכה לקוביות

חופן ברוקומיני חלוט במים כדקה

חופן בוטנים קלויים

חופן עלי כוסברה טרייה

הוראות הכנה

בסיר רחב מחממים שמן על אש בינונית.

מוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר, למון גראס וצ'ילי, מטגנים כחמש דקות. מוסיפים את מחית הקארי, את רסק העגבניות ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הקרם קוקוס, העגבניות המשומרות, בשר החציל, הכוסברה, זרעי הכוסברה ועלי הכפיר ליים. מכסים ומבשלים כארבעים דקות על להבה נמוכה. לאחר ארבעים דקות מורידים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק, מסננים לסיר נקי. מתבלים בסוכר דקלים, מיץ ליים והרוטב דגים. מערבבים ושומרים בצד. מחממים שמן לטיגון וחותכים כל פילה דג לשש קוביות. מצפים בקמח ומטגנים כדקה או עד להזהבה יפה של הדגים. מחממים את החריימה, מוסיפים את הדלעת ומבשלים כעשר דקות. מוסיפים את הברוקומיני, האננס והכוסברה ומוזגים לצלחות.

מפזרים את הדגים על הצלחות ומקשטים עםבוטנים קלויים מלמעלה.

הערות

המתכון מתאים לפסח

המתכון באדיבות ארקוסטיל

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
12.09.2018

1. יאו (מיטל)

אני חולה על מאיר אדוני

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

שגרה? צילום: shutterstock

חזרה לשגרה: הוסרו המגבלות בעוטף עזה ובאשקלון

קרא עוד