דג הליבוט ברוטב שקדים עדין

חדשות כיפה מיצמיצ 27/05/09 00:00 ד בסיון התשסט

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

4 פרוסות יפות של דג הליבוט

100 גר´ פטריות טריות מכל סוג שהוא

200 גר´ תרד

לרוטב:

1/2 כפית חמאה

2 כפות שמנת מתוקה

מעט עירית קצוצה

50 גר´ שקדים

1/2 כוס יין לבן

1/2 לימון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר לבישול קוסקוס או בסיר שמרכיבים עליו מסננת.

בינתיים, ממיסים את החמאה במחבת, מקפיצים את הפטריות כדקה ומניחים בצד. כשהמים

רותחים, מסדרים את עלי התרד במסננת, שמים עליהם את הפטריות, ומעליהן מניחים את הדג המתובל במלח ופלפל גרוס וכמה טיפות לימון, בין לבין, כדי שיקלוט את האדים. אחרי 4 דקות, הופכים את הדג בעדינות לצדו השני ובסך הכל מאדים כ-8 דקות.

בעודו מתבשל, טוחנים גס את השקדים, ומקפיצים אותם קלות במחבת שבו טוגנו הפטריות. מניחים בצד. שופכים את היין למחבת החמה, מאדים ומוסיפים מלח, פלפל ושמנת מתוקה. מוציאים את הדג מהסיר ומניחים באמצע הצלחת. מסדרים סביבו את עלי התרד והפטריות. את רוטב השמנת המוכן שופכים על הדג ומקשטים בשקדים ובעירית הקצוצה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות