דגי אמנון (מושט) מבושלים ברוטב מיוחד!!!

חדשות כיפה עונג התשובה 16/05/11 00:00 יב באייר התשעא

מצרכים

5-6 דגי אמנון (מושט)

2 תפוחי אדמה

גמבה

2 פלפלים אדומים יבשים

2 פלפלים ירוקים חריפים

3 עגבניות

7 שיני שום

חבילת כוסברה

שמן

תבלינים: מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה (או חריפה למי שאוהב מאוד חריף)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מפזרים על הדגים מלח מכל הצדדים ומשאירים אותם כך למשך חצי שעה.

מסדרים תפוחי אדמה פרוסים בתחתית הסיר,

ומעליהם מניחים את הדגים. מעל הדגים שמים רצועות גמבה, את הפלפלים מסדרים גם בצורה יפה ובין הכל את שיני השום השלמות.

מתבלים במלח ופלפל.

מעל הכל פורסים את העגבניות לעיגולים ומניחים על כל התכולה.

בכוס שמים פפריקה מתוקה או חריפה עד חצי הכוס, ובחצי הנותר שופכים שמן ומערבבים שיראה נוזל אדום.

את תערובת השמן והפפריקה שופכים מעל העגבניות ומביאים לרתיחה.

שימו לב חשוב מאוד מבשלים על אש נמוכה כשעה ולא מוסיפים מים בכלל!!!!

אחרי שעה מוסיפים מעל הכל כוסברה קצוצה וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות.

בתאבון..

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

מתכון של אבא שלא מתחרה מול אף מתכון אחר של מושטים.. פשוט מעדן!!!

המתכון באדיבות מתכון של אבא שלי הי

כתבות נוספות