בקלה בעשבי תיבול ושמן זית

יב בשבט התשסז
,
31 בינואר, 2007
31/01/2007 0:00
בקלה בעשבי תיבול ושמן זית

בקלה בעשבי תיבול ושמן זיתצילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

פילה בקלה

מיץ לימון ומים להשרייה

בצל אחד, פרוס לפרוסות, 3 קישואים פרוסים, עגבניות פרוסות

שמן זית, שום, מלח, לימון, עשבי תיבול, כמו שמיר, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום וכו´ (לפי הטעם ולפי מה שיש)

הוראות הכנה

קונים פילה בקלה, שוטפים במים ומשרים במיץ לימון למשך כשש שעות או יותר. לפני ההכנה שופכים את הלימון.

מכינים בלילה מ: שמן זית, שום, מלח, לימון ועלים ירוקים: שמיר, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום וכדומה.

- מפזרים את הבלילה על תחתית התבנית ועל הדגים.

- מכסים את הדג בנייר כסף מלמעלה.

- מכניסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות) למשך כ 45 דקות.

- לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ונותנים זמן נוסף על מנת שהדג יקבל צבע.

- אם חסר נוזלים ניתן להוסיף מים ו/או יין לבן.

הערות

תלוי כמה דגים שמים. מנה טעימה מאוד.
פחדתי שייצא יבש מידי - אבל לא כך היה והילדים ממש התלהבו!
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

טסים לאומן. למצולמים אין קשר לכתבה צילום: פלאש 90

חוזר בו: הרב אבינר נמנע

קרא עוד