מתכון לשבת מפתיע לטובה: סלט קינואה אדומה וכרוב

לכבוד עוד שבת קיצית, שבה לאף אחד אין כוח להתאמץ יותר מדי, עטרה ז'ורנו מציגה מתכון לסלט מרענן. כזה שמתאים גם לסעודת שבת וגם לארוחת ערב קלילה | בתאבון

חדשות כיפה עטרה ז'ורנו 07/07/22 16:35 ח בתמוז התשפב

מפתיע לטובה: סלט קינואה אדומה וכרוב
סלט קינואה אדומה וכרוב, צילום: עטרה ז'ורנו

מרכיבים לסלט קינואה אדומה וכרוב:

כוס קינואה אדומה.
1/2 כרוב סגול.
3 כפות חמוציות.
100 גרם שקדים פרוסים קלויים.
פטרוזיליה.
לרוטב:
1/2 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל שחור.
2 כפות שמן.
3 כפות מיץ לימון.
2 כפות סילאן.

אופן ההכנה:

1. לבשל את הקינואה כ-25 דקות ולאחר הבישול להעביר למסננת עד להתקררות מלאה.
2. יש לחתוך את הכרוב דק דק.
3. בקערה יש להוסיף את הקינואה, הכרוב החמוציות, השקדים והפטרוזליה.
4. בקערה קטנה יש לערבב את כל מרכיבי הרוטב ולהוסיף לסלט.
5. לערבב היטב את הסלט.