חדשות כיפה

והשבת: מכינים בצק ממולא בחזה הודו מעושן!

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת.

טעם הפרשה

טעם הפרשהצילום: סטודיו כיפה

בתחילת חודש סיון, מגיעים בני-ישראל אל מדבר סיני וחונים מול ההר כאיש אחד בלב אחד. משה עולה אל האלוקים, שם הוא מצטווה לומר לבני ישראל: "אתם ראיתם אשר עשיתי למצרים... אם שמוע תשמעו בקולי ושמרתם את בריתי, והייתם לי סגולה מכל העמים". בכך הופך עם ישראל להיות העם הנבחר.

לפני בני ישראל שלושה ימים, בהם הם אמורים להתכונן לקראת אירוע מתן תורה. בבוקר יום השלישי מתעוררים בני-ישראל למחזה מיוחד במינו: קולות וברקים, ענן כבד וקול שופר חזק מאוד הנשמע על הר סיני. משה מוביל את העם אל תחתית ההר. "וְהַר סִינַי, עָשַׁן כֻּלּוֹ, מִפְּנֵי אֲשֶׁר יָרַד עָלָיו יְהוָה, בָּאֵשׁ; וַיַּעַל עֲשָׁנוֹ כְּעֶשֶׁן הַכִּבְשָׁן, וַיֶּחֱרַד כָּל-הָהָר מְאֹד." וקול השופר רק הולך ומתחזק. לאחר שמשה שוב מזהיר את העם במצוות האלוקים לא להתקרב אל הר סיני, מתרחש המעמד רווי ההוד של מתן תורה. 

עשן הולך טוב עם אוכל, בחרתי להכין לכבוד השבת מנה אהובה וחביבה: בצק ממולא בחזה הודו מעושן -דלי רול.

דלי רול

דלי רולצילום: חנה פנט


רכיבים:

1 חב' בצק פילאס
350 גר' כתף בקר מעושנת פרוסה לפרוסות דקות
350 גר' פסטרמה הודו מעושן פרוס לפרוסות דקות
מיונז היינץ (הכי טעים בעיניי)
חרדל דיז'ון
מעט רוטב צ'ילי מתוק

1 חלמון

 

אופן ההכנה:

פורסים את בצק הפילאס, חותכים למקטעים באורך רולדה הרצויה
מורחים שכבה יפה של מיונז
מעל מוסיפים מעט חרדל
אפשר גם צ'ילי מתוק

מסדרים שכבה של כתף בקר
מעל מסדרים שכבה של הודו מעושן

מגלגלים
מברישים בחלמון, מפזרים שומשום

אופים בחום 200 מעלות כ- 30 דקות.

 

 

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

רכש חדש | בני גנץ עם אבי ניסנקורן צילום: ישראל הדרי

יו"ר ההסתדרות מצטרף לבני גנץ

קרא עוד