והשבת: אופים חלה לא שגרתית!

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת.

חדשות כיפה חנה פנט 13/12/18 09:04 ה בטבת התשעט

והשבת: אופים חלה לא שגרתית!
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה

משפחת יעקב מגיעה למצרים ויעקב ויוסף נפגשים. יוסף מדריך את אחיו לומר לפרעה שהם רועי צאן כדי שישכן אותם באזור נפרד במצרים. בני יעקב נפגשים עם פרעה ואחריהם בא גם יעקב עצמו ומברך את פרעה. יוסף משכן את אחיו בארץ גושן ומספק להם מזון במהלך שנות הרעב.

במקביל, מנהל יוסף את הכלכלה המצרית כולה בזמן הרעב. המצרים הרעבים ללחם נותנים ליוסף את כספם ואת מקניהם, ולבסוף נותנים את אדמותיהם וגם את עצמם לעבדים לפרעה בתמורה לאוכל. יוסף קובע מערכת של מסים, שבה פרעה מחזיק בכל הנכסים, מספק לעם זרעים לעבודת האדמה, והעם מחזיר לו חמישית מן היבול.

"וְהָיָה, בַּתְּבוּאֹת, וּנְתַתֶּם חֲמִישִׁית, לְפַרְעֹה; וְאַרְבַּע הַיָּדֹת יִהְיֶה לָכֶם לְזֶרַע הַשָּׂדֶה וּלְאָכְלְכֶם, וְלַאֲשֶׁר בְּבָתֵּיכֶם--וְלֶאֱכֹל לְטַפְּכֶם., כה וַיֹּאמְרוּ, הֶחֱיִתָנוּ; נִמְצָא-חֵן בְּעֵינֵי אֲדֹנִי, וְהָיִינוּ עֲבָדִים לְפַרְעֹה. וַיָּשֶׂם אֹתָהּ יוֹסֵף לְחֹק עַד-הַיּוֹם הַזֶּה עַל-אַדְמַת מִצְרַיִם, לְפַרְעֹה--לַחֹמֶשׁ:

החשבון פשוט והחלה גם. בחרתי להכין לשבת, חלה מחמש רצועות. הרצועה הצבועה בירוק היא המסמלת את המס שהעלו המצרים לפרעה מהיבול. המתכון הרגיל שלי לחלות שבת נהדרות.

צילום: חנה פנט

 

רכיבים:

1 קילו קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1כף מלח

כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות חד פעמיים

חצי כוס שמן

צילום: חנה פנט

 

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.

מוסיפים את השמרים היבשים

יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הדבש והשמן.

מוסיפים את המים ומעבדים לבצק במיקסר,

10 דקות במהירות איטית.

מחלקים את הבצק לשני חלקים

מפרידים כדור בצק בערך חמישית מסך הבצק.

אני בחרתי לערבב עם פסטו יחד עם 2 כפות קמח

מתפיחים לילה במקרר את הבצק וגם את הגוש הירוק,

מחצית מכמות הבצק תשמש לחלה המיוחדת,

את הבצק שתפח מחלקים ל-4 ומגלגלים לרצועות

מגלגלים לרצועות גם את גוש הבצק עם הפסטו

קולעים חלה, מתפיחים ואופים.

 


לטורים קודמים