הוכח תוכיח..

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/04/24 09:32 כט באדר ב'

שאלה

שלום רב,

קראתי רבות דברים שהרב כתב בנושא במקורות אחרים. רציתי לשאול האם קיימת מצווה דומה למצווה זאת או שזאת המצווה היחידה שבה האדם מצווה 'להתעסק' בעולמו הרוחני/העולם הבא (למרות שנכתבה בתורה) של אדם אחר?

תשובה

שלום וברכה

מצוות הוכח תוכיח ביסודה אינה עוסקת בעולם הבא של אחרים.

הפסוק כולו עוסק בנושא שבין אדם לחברו: לא תשנא את אחיך בלבבך - לאמור, אל תשמור דברים בבטן;

כי אם הוכח תוכיח את עמיתך - לאמור: דבר איתו.

בדרך או כדי שלא תישא עליו חטא.

חכמים הרחיבו את החובה הזו לפעול לטובת החבר גם בעניינים רוחניים.

אבל ביסודו של דבר - מצווה זו היא חלק בלתי נפרד מעשרות מצוות שבהן אנו מצווים לפעול לטובת היחסים שבין אדם לחבירו, והיא אינה שונה מ״לא תלך רכיל בעמך״.

כל טוב