תפילה לרפואת גוי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/04/24 08:30 כו באדר ב'

שאלה

לאחרונה אני מתפללת לרפואת גוי שחלה ל"ע במחלה קשה.

איזה נוסח אמורה לכלול תפילה שכזאת? מרגיש לי פחות מתאים לכלול את שמו בתפילה עם חולים נוספים שכוללת את המילים "בתוך שאר חולי ישראל"

בנוסף - נאמר לי שבמקרה של גוי יש להזכיר את שם אביו ולא את שם אימו, האם הדבר נכון?

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח.

בוודאי שמותר להתפלל לרפואת גוי.

אכן, לא אומרים "בתוך שאר חולי ישראל", ומשמיטים את המשפט הזה, שהלוא הוא אינו "בתוך". אבל אפשר לומר "עם חולי ישראל" וכדו'.

אין מנהגים מסודרים של תפילה על גוי, אבל ההיגיון אומר להזכיר את שם האב, לאור סוגיות יוחסין של גוי שנמצאות בסוף מסכת קידושין.

כל טוב