הפרדת מיטות בזמן נידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/04/24 15:49 כג באדר ב'

שאלה

היי,

אשתי ואני מאז ומתמיד שומרים נידה במובן של יחסים אבל תמיד היה לי חשוב מגע של חיבוק קטן ונשיקת בוקר טוב אפילו במצח.

כרגע היא החליטה שהיא ישנה בסלון בשביל ההפרדה ולא מקובל עליי נושא הפרדת המיטות.

ברוך ה׳ אנחנו שולטים ביצרים ולא מקיימים יחסים בזמן הנידה ולכן אני לא רוצה צורך בהפרדת מיטות או שינה לחוד.

אין לי בעיה לשים כרית חוצצת ארוכה מיוחדת, להשתמש בשמיכות נפרדות וכדומה.

יש לי בעיה מאוד קשה עם מיטה בהפרדה או שינה בנפרד.

אנחנו חילונים / מסורתיים, יש לנו ילדים קטנים שמגיעים לא מעט למיטה שלנו ואני גם לא רוצה שהם יראו מיטות נפרדות בחדר השינה.

אני מכבד את ההחלטות של אשתי בנושאים של שמירת שבת, שמירת כשרות ושמירת נידה אבל מבחינתי הפרדת מיטות או שינה בנפרד זה הגבול.

מה עושים?

תשובה

שלום

מבין מאוד את הקושי שלך, גם מבחינת הזוגיות וגם מבחינת הילדים.

על פי ההלכה, מאז שהאיש והאישה נאסרים ועד לטבילה המגע ביניהם אסור, וממילא גם השינה ביחד, לא רק מחשש שלא ישלטו בעצמם, אלא מחשש שייווצר מגע לא מתוכנן בזמן השינה.

הדבר הבסיסי מבחינת ההלכה זה להפריד כך שלא יגעו כלי המיטה ממיטה אחת בכלי המיטה של המיטה השניה, ולכן זו ממש הפרדה מינימאלית.

מה שבדרך כלל רבים עושים זה להרחיק את המיטות.

אבל אפשר גם שהמיטות תהיינה בהפרדה מינימאלית ובמקביל לשים משהו כמו כרית ארוכה וגבוהה בין המיטות באופן שלא יוכל להיווצר מגע בשינה.

אגב, אני חושב שבגלל מה שתיארת עם הילדים יש הרבה זוגות שמשתדלים שחדר השינה יהיה יחסית מחוץ לתחום של הילדים.

והעיקר לעשות הכל בהידברות ובנחת ובשמחה

כל טוב ובהצלחה