גזל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/12/23 06:23 טז בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב,

יש לי שאלה בנושא גזל ואשמח לתשובה.

אם יש מישהו שפעם לקחתי ממנו חולצה ולא החזרתי, עברו מאז שנתיים או שלוש, אני לא מעוניינת לדבר כרגע עם הבן אדם הזה בגלל שיש לו חברה וזה לא מכבד, ואני גם לא מכירה את המשפחה שלו אני רק יודעת איפה הוא גר.

השאלה היא מה לעשות איך להחזיר את הגזל? האם אפשר לתרום סכום כסף לבית כנסת או ארגון תורה? או לתרום ספרים לבית כנסת?

אני פשוט לא רוצה שיווצר דיבור שייצור קרבה או זיכרון כזה או אחר אם אתה מבין כי זה בן אדם שהייתי קרובה אליו פעם כשהיינו קטנים..

איך אפשר להחזיר גזל באנונימיות?

אני גם לא רוצה לשלוח בדואר או משהו שלא יחשבו שזה זבל ויזרקו לפח

תודה

תשובה

שלום

הפתרון של תרומה לצרכי הרבים הוא רק במקום שלא יודעים ממי היה הגזל.

במקרה שלך, מלבד זאת שלא מדובר בגזל, אלא לפי מה שאני מבין בחפץ שהושאל ולא הוחזר, את יודעת במי מדובר.

את צודקת שלא נכון ליצור קשר ישיר, ולכן נראה לי שהכי נכון זה פשוט למצוא מישהו שמכיר את שניכם (חברה או חברה או בן משפחה שלו) שיעביר לו את זה בצירוף הסבר קצר והתנצלות שזה חוזר רק עכשיו, או למשל להגיע למקום שבו הוא גר ולתת את זה לשכן שייתן לו או להשאיר ליד הדלת עם פתק שמסביר מה זה.

משהו בכיוון הזה.

יישר כח על ההקפדה ועל הרגישות.

בהצלחה רבה