משניות קהתי,גמרא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/11/23 16:21 א בכסלו התשפד

שאלה

שלום ראיתי כמה פעמים שממליצים לפני שמתחילים ללמוד גמרא,ללמוד ש״ס משניות קהתי, אני מבית דתי ולומד בתיכון דתי כך שעולם התורה לא זר לי אך אני לא למדתי גמרא ברצינות מעולם. מאוד התחברתי למשניות קהתי,אך לימוד ש״ס קהתי יכול לקחת אפילו שנים,ולא חבל להפסיד כלכך הרבה זמן עד שמתחילים גמרא? (אני לא לומד בחברותה והכוונה היא ללימוד לבד כמובן) מה הרב ממליץ? ללמוד ישר גמרא עם תרגום מסוים (ניסיתי פעם שטייניץ והיה לי די קשה) או ללמוד קודם קהתי? אם כן,אז ללמוד את כל הש״ס לפני שמתחילים לימוד גמרא? תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה לומד תורה.

לדעתי יש ללמוד כל מסכת קודם משניות קהתי ואח"כ את התלמוד הבבלי, וכך להתקדם מסכת אחר מסכת עד שתגמור כולה.

חילך לאורייתא

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ