בשר וחלב

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 14/08/23 23:10 כז באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

בתורה כתוב אל תוכל גדי בחלב אימו, מפה נובע איסור אכילת בשר עם חלב.

ברצוני להבין למה אסור לאכול עוף עם חלב? הרי לעוף אין חלב. אז בעצם ניתן לאכול עוף בחלב של פרה ולא בחלב אימו.

תשובה

שלום וברכה,

דברייך היו נכונים לולא היינו הולכים רק על פי התורה שבכתב, אך להבנת התורה באמת, אנחנו צריכים עוד הסברים ופירושים:

א. את התורה שבעל פה שמשה קיבל אותה מסיני, המסבירה ומפרשת לנו נכון את התורה.

ב. פירושם של חז"ל את התורה, הבנוי על פי כללי הלימוד והמסורת.

ג. גדרים וגזרות של חז"ל, העוזרות לנו לא לסטות מאיסורי התורה.

נחזור לשאלתך, נכון שעל פי פשט התורה הייתי חושב שאסור לא לבשל גדי בחלב אימו דווקא, אך חז"ל למדו על פי שלושת הדברים הנ"ל:

א. איסור בשר וחלב לאו דווקא בחלב של אימו, אלא בכל חלב ובכל סוג בשר.

ב. שחכמים גזרו על איסור עוף בחלב, כדי שלא נבוא בטעות לאכול בשר עם חלב.

עלינו לזכור שדברי חז"ל במשך כל הדורות, הם ששמרו על קדושת התורה והמצוות ואנחנו מצווים מהתורה לשמוע לדברי חכמי ישראל ולא לסור ימין או שמאל ממה שהם מלמדים אותנו, גם אם לפעמים אנחנו לא מבינים כ"כ את דבריהם.

ברכה והצלחה