מותר להוריד מזוזות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/11/23 11:41 טו בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב,

אני עוזב דירה שכורה במבנה שהולכים להרוס ולבנות לתמ"א. קניתי והתקנתי בה מזוזות חדשות.

מה לעשות איתן? לקחת אותן איתי, לדירה הבאה ולהחליף את מה שיש שם, (אם יהיו), להציע אותן לבעלת הדירה שתשתמש בהן לאחר שהבניין יבנה מחדש?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אותה שתזכה למצוא דירה נאה וטובה עבורך שיהיה לתועלת ולטוב אמן.

אם הולכים להרוס את הדירה אז אתה חייב להוריד את המזוזות על מנת להצילם .

אתה יכול לקחת אותם איתך לדירה החדשה שלך ואין עליך חובה הלכתית להביא אותם לשוכר הבא של הדירה שנהרסה ונבנתה מחדש.

בברכת הצלחה,

עוזיאל אליהו,

.