בגרות נפשית של בנים ושל בנות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/05/23 01:12 כ באייר התשפג

שאלה

אני צריכה פירוט על בגרות נפשית של בן ובגרות נפשית של בת

תשובה

שלום חן.

השאלה טובה וגם קצת כללית. ננסה להגיד כמה דברים ואת מוזזמנת לפרט לנו יותר.

באופן כללי בנות מתבגרות קצת יותר מהר מבנים בגיל הנעורים. המחקרים מדברים על פער של בערך 2-3 שנים לטובת הבנות. כמובן שכל בן וכל בת יכולים להיות שונים מה"סטטיסטיקה". יכול להיות בן בגיל 15 שהוא בוגר יותר מבת מסוימת בגיל הזה. אבל בהכללה, יש פער.

ועכשיו שניה נשאל: מה זאת בגרות נפשית? גם זאת שאלה טובה. לבגרות יכולים להיות כמה היבטים.

- יש את התחושה של האדם עם עצמו. עד כמה נוח לו עם עצמו. עד כמה הוא מחובר לעצמו. נינוח ושליו, וכו'.

- יש את ההיבט של מערכות יחסים. עד כמה הוא בשל לקיים ולפתח חברות טובה עם בני המין שלו/שלה. לשתף, להקשיב, לתמוך וכו'. ובאופן כללי בכל הגילים, בנות בדכ יותר מוכשרות בתחום הזה מבנים.

- יש כמובן התבגרות מינית. שגם זה קצת קשור ללהבין את עצמי ולהתחבר לעצמי, ולפעמים גם למוטיבציה להתחבר באופן אינטימי למין השני.

- וגם את היכולת להפעיל שיקול דעת, שכל ישר, איפוק, התחשבות, ועוד דברים שמאפיינים אנשים בוגרים.

ובסופו של דבר, הבנים מוצאים את הבנות ולהיפך, ובגיל המתאים הם יכולים להיות מאושרים. בגיל ההתבגרות לפעמים יש בלבולים ומבוכות והתאמה לא מלאה ברמות התבגרות.

מאוד מוזמנת להמשיך לשתף אותנו ולעדכן איך הולך. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

בהצלחה!

אוהד

מוקד חברים מקשיבים