אורז בפסח כשהבעל חילוני

חדשות כיפה רבני כושרות 04/04/23 12:20 יג בניסן התשפג

שאלה

שלום, סבא שלי ז"ל מצד אבי היה מעדו בתימן וסבתא ז"ל אשכנזיה, מהצד של אמי שניהם היו ניצולי שאה אשכנזים, האם אני אשכנזיה או שבגלל סבא שלי אני נחשבת ממוצא תימני? או שבכלל צריך ללכת לפי בעלי שהוא אשכנזי לגמרי? ואם הוא חילוני יכול להיות שזה בכלל לא משנה? אבל הכי חשוב לי האמת לפי מה קובעים ואם אני נחשבת לאשכנזיה או לתימנייה. ואם העניין של האורז הוא בגדר נוהג, כי יש לי בת בררנית באוכל ובלי אורז ושוקולד למריחה לא יהיה לה מה לאכול בפסח חוץ ממצות וזה יעשה לה בעיות קשות בעיכול והצרחות יגיעו עד השמיים. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מנהגי העדות הולכים אחר הבעל.

לכן עליכם להימנע מאכילת קטניות בפסח.

עם זאת, לפי התיאור שאת מתארת נראה שמדובר בסיפור מורכב שדורש ליווי של רב באופן אישי, והוא יכול לתת לכם הדרכות שמתאימות יותר למצבכם.

בברכה

יצחק דביר