מוסרית

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/03/23 10:18 כט באדר התשפג

שאלה

שלום הרב צבי, יש שאלה שמעסיקה אותי לאחרונה ואשמח לעזרתך, האם ראוי ללכת לכנס תורני שמשתתף בו תלמיד חכם שיצאו עליו שמועות רעות? האם חובה למחות בדרך כלשהי על קיום כנס כזה?

אשמח ממש להתייחסות. ותודה מראש.

תשובה

מדובר בהתלבטות עתיקת יומין כמובא בתלמוד במסכת מועד קטן דף י"ז ע"א. . מצד אחד צריכים אותו מצד שני חילול ה'. רב יהודה בסופו של דבר הכריע לנדותו כי הוא כבר לא נדמה עלינו "כמלאך ה' צבקות".

לא ראוי ללכת לכנס תורני כזה. ברור שאם הדברים היו מתבררים בוודאות אז היה אסור חד משמעית ללכת לכנס כזה, אבל כרגע הכל זה שמועות. לגבי מחאה אם היה בה תועלת (יש סיכוי שמישהו מהמארגנים יחזור בו? ימנע בפעם הבאה מלהזמינו או שבגלל המחאה יש אנשים שלא יבואו לכנס) יש לה מקום, אבל אם אין בה שום תועלת אז אין טעם.