חלום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/11/23 11:56 טו בכסלו התשפד

שאלה

לפני חודש בערך חלמתי על סבתי ז"ל שנפטרה לפני חצי שנה אני ברחתי ממשהו שאני לא יודעת מה הוא אבל פחדתי ממנו מאוד הגעתי אלייה לבית היא הייתה שם ואמרה לי להמשיך לרוץ והיא שם לדאוג שיהיה בסדר התעוררתי ולא יחסתי לחלום הזה חשיבות השבוע שוב חלמתי עלייה והפעם רצתי אלייה כדי להספיק להגיד לה מזל טוב אני לא יודעת על מה הגעתי אלייה בירכתי אותה במזל טוב היא חייכה ועצמה את העיניים אני אשמח שתעזור לי להבין מה החלומות האלה אומרים תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

לא יודע להגיד פשרו של חלום.

אבל נפסקה ההלכה שאם אדם חולם ונפשו עגומה עליו מהחלום אז שילך לבית הכנסת ויאמר את תפילת הטבת החלום שמודפסת בסידור בזמן ברכת הכהנים.

וכך הוא המנהג בעם היהודי להתמודד עם חלומות.

בברכה,

עוזיאל אליהו,