סכום בשרי עם מאכל חלבי

חדשות כיפה רבני כושרות 14/10/22 17:07 יט בתשרי התשפג

שאלה

שלום, לצערי אצל המשפחה של אשתי לא כולם מקפידים להפריד כלים של בשר וחלב (מתמימות ולא מזדון). לא נעים לי להעיר להם כי זה לא הבית שלי ואם אעיר להם זה לא ישנה משהו. לפעמים הם אוכלים פיצה עם צלחת בשרית זכוכית ומזלג בשרי. או לפעמים מורחים עם סכין בשרית ממרח שוקולד חלבי.

בשני המקרים זה בעיה. אם הפיצה זה קצת יותר מסובך כי זה חם, אבל במקרה של השוקולד זה קר.

אשמח לדעת מה עושים במצב כזה, איך אפשר לאכול אוכל שמבשלים בלי להכשל בערבוב כלים של בשר וחלב?

מבחינת אוכל אני יכול לאכול בחדפ. אבל מה עושים לגבי התבשילים עצמם, חותכים עם הסכין ועם המזלג הופכים שניצל לצורך העיניין.

תשובה

שלום וברכה

מדובר במקרה משפחתי מורכב שדורש הכוונה אישית של רב פנים אל פנים, מתוך היכרות עם מכלול השיקולים המשפחתיים.

בברכה

יצחק דביר