שלום לאישה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 19/09/16 09:32 טז באלול התשעו

שאלה

שלום,

זה די ידוע שאסור לומר שלום לאישה (וככה גם נפסק בשולחן ערוך - "אין שואלין בשלום אישה כלל") ואני רואה את ההלכה הזאת בכמה מקומות וכתוב שיש להיזהר שלא לומר "שלום" לבנות אלא רק "בוקר/ערב טוב" ובסיום "כל טוב"

אני גר במושב דתי, שבו כולם אומרים שלום לכולם, וזה די פדיחה לא לומר שלום למישהי. אני יודע שאם אני הולך ברחוב ואומר לאיזו ילדה "ערב טוב" אז אני עושה מעצמי צחוק! אנחנו רק בני 15!!! אני חושב למה נאמרה ההלכה הזאת.. זה כנראה כדי לשמור על מרחק בין בנים לבנות...אבל בכל זאת - אני לא רואה איך לומר למישהי "שלום" יכול לקרב ביננו? זה רק שלום! זה נימוס!

אני לא ידעתי מה לעשות אז חשבתי לעצמי.. אולי כשאמרו שאסור לומר שלום הכוונה רק את המילה "שלום" אז החלטתי שאני לא אומר את המילה "שלום" לבנות, אני אומר "היי" "אהלן"

וגם כתוב שאין שואלין בשלום אישה - אז אסור לומר "מה שלומך" או "מה העיניינים", אבל כנראה ש"מה נשמע" יותר טוב, כי אני לא שואל בשלומה, אלא אני שואל אם יש איזה שמועה חדשה שהיא שמעה.

זה בסדר? זה מותר לומר לבת "היי"? או שאפילו גם "שלום" מותר?

תודה רבה וחתימה טובה!!!!

תשובה

שלום וברכה

בימינו, אמירת שלום בדרך נימוס ובצורה מכבדת - מותרת לחלוטין, וזהו המנהג המקובל.

מה שאסרו מטעם הצניעות הוא לשאול בשלום האישה ("מה שלומך", "מה נשמע" "מה קורה") ולפתוח איתה בשיחה ידידותית.

בברכה

יוגב כהן
הר ברכה