שירים מתפילת השבת ביום חול

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 05/07/05 10:55 כח בסיון התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב.

השאלה שלי האם מותר בימי חול לשיר/לזמזם שירים ששייכים לתפילת השבת, כמו למשל: לכה דודי/ אל אדון על כל המעשים (שחרית של שבת)/אדון עולם ששרים בסוף התפילה.

הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מזמזמת/שרה את זה לעצמי בימי חול, או אפילו בשבת עצמה אבל מחוץ לשעות התפילה.

האם זה מותר או אסור??

תשובה

בע"ה שלום רב,
אין שום בעיה . כל דבר המעורר רגשות חיוביים הוא רצוי ונחמד .אמנם אי אפשר להרגיש את קדושת השבת ביום חול , אבל פירורים ממנה - כן , ואולי זו אחת הדרכים.
בברכה,
אליעזר