שיננית ושמפו בפסח

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 27/03/07 09:45 ח בניסן התשסז

שאלה

שלום רב,

האם מותר ללכת לשיננית בפסח?

והאם מותר להשתמש בשמפו שאחד ממרכיביו הוא חיטה?

תודה מראש

תשובה

מצד הלכות חמץ איני רואה שום בעיה בשיננית. כל החומרים אינם ראויים לאכילה וממילא אין בהם בעיה של חמץ.
הבעיה שקיימת היא מצד הלכות חול המועד.הבעיה היא לא מצד ההולך, אלא מצד השיננית. מי התיר לה לעבוד בחול המועד, וכי זה דבר האבד, או לצורך המועד. מה גם שזה מעשה אומן ולא הדיוט שלא הותר לצורך המועד

לגבי שמפו כפי שפרטתי בתשובות קומות גם אם יש חיטה בשמפו כיוון שדהתוצר הסופי אינו ראוי לאכילה אין שום בעיה להשתמש בו בפסח.