קדיש

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 12/06/05 08:34 ה בסיון התשסה

שאלה

שלום לרב.

אני מבין אלה שלא מספיקים להתפלל עם החזן. וחבר שלי אמר לי פעם שכאשר אומרים קדיש אז אסור לי להמשיך להתפלל אלא לעצור ולענות. האם זה נכון? והאם אני יכול להמשיך להתפלל כשאני יודע שאני יענה אמן בקדיש?

תודה מראש...

תשובה

שלום לך,
אם הינך ממשיך בתפילתך כאשר החזן החל כבר בחזרת הש"ץ, אתה ממשיך להתפלל כרגיך ואינך רשאי להפסיק גם לא לדבר שבקדושה כמו קדיש.
עם זאת, כשהחזן מגיע ל"ברכו", ל"קדיש" או ל"קדושה" אתה עוצר את תפילתך , שותק ומכוין למה שהחזן אומר, וכשהוא מגיע ל"מודים" ואתה באמצע ברכה - אתה משתחוה וממשיך בתפילה.
מותר לך להתפלל גם אם אתה יודע שסביר שתמשיך גם בזמן חזרת הש"ץ , אם כי כאמור אינך עונה אמן אחר ברכותיו.
חג שמח וכל טוב.