ללא נושא

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 18/07/03 04:17 יח בתמוז התשסג

שאלה

אני לומדת בבית ספר אחד שאני שונאת שם כל אחד ואחד ואני מתה לעזוב אותו ויש לי בעיה אין בית ספר דתי באזור שהוא לא פנימייה או שאין הסעות מהמועצה שלנו או לא מקשלים ילדים מחוץ לעיר אבל יש בנות שמצאו בית ספר או שהסתדרו עם בית ספר מסוים נראה לי שאני לא מצליחה מפני שאני רוצה שלי יהיה טוב על הסבל של האחרים זות אומרת שאם אני רואה מישהי מבית ספר אני אומרת לעצתי וסליחה על המילים איזה דפוקה אני שואת אותה וכו.. אני חושבת שאם אני אגמור עם שנאה הזות אני אמצא בית ספר מפני שראיתי באיזה תוכנית שהיה מרוץ למיליון דולר והץחרו בו 11 זוגות ושהגיע הסוף שנשארו רק 2 זוגות , במרוץ תמיד עברו ארצות ובסוף הגיעו לני יורק שזוג אחד גר שם ומכיר טוב תאזור ואפילו זה הגיע לשכונה שהם נולדו בה אבל מה היה הם תמד אמרו אנחנו רוצים לנצח כדי לראות בעיניים של הזוג השני כשהם הפסידו ובסוף הזוג שלא מכיר תאזור זכה לפניהם ומפה השגתי את המסקנה שלי .

האשלה שלי היא האם תה חושב שאני צודקת ואני צריכ להוציא את השנאה מתוכי וכך אני אצליח במתרתי וכיצד אוכל לעשות זאת???

תשובה

שלום רב:
נראה לי שלפני שתגיעי להחלטה לעבור לבית ספר אחר כדאי לך לשנות את המבט שלך ביחס לחברות, חשוב שתשתדלי לראות בחברות את הדברים החיוביים בעיין טובה יותר.
דבר זה ישפיע גם על חברותייך לראות אותך בצורה חיובית יותר, תנסי ותראי בע"ה בשורות טובות.
מיכאל ברום