לדוד ה' אורי וישעי

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/08/13 20:29 ל באב התשעג

שאלה

אחד למה אומרים לדוד ה אורי וישעי

שתים אם אומרים אז למה דוקא בתקופה הזאת ולא כל השנה

תשובה

בס"ד

שלום רב.

מדרש (שוחר טוב תהילים כז') אומר שיש רמז במזמור זה על חגי תשרי שבו אור ה' שוכן ומופיע בעולם, ומגן עלינו.

[אורי] - זה ראש השנה - שבו אנו ממליכים עלינו את ה' למלך.

[ישעי]- זה יום הכפורים- בו הושיע אותנו ה' ומחל על כל עוונותינו.

[כי יצפנני בסוכו] - זה רמז לחג סוכות או אנו עטופים ושמורים וסוככים באור ה'.

הגאון החיד"א ע"ה (במורה באצבע סימן לז' , וסוף סנסן ליאיר) כותב שמנהג טוב לומר זאת כל השנה, ובפרט בחודש אלול עד הושענא רבה.

(עיין עוד במשנה ברורה סימן תקפא', קיצור שולחן ערוך סימן קכח', חלק מהאשכנזים הנוהגים עפי הגר"א בכלל לא אומרים מזמור זה, ועיין באריכות במקראי קודש (הררי) הלכות ראש השנה עמודים ז'-ח')

בברכה