יין-הרמת כוסית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/04/09 11:09 ט בניסן התשסט

שאלה

ראשית,יישר כחכם על עבודת הקודש שאתם עושים.

ולשאלתי,אני עובדת במשרד חילוני במשמרות, לאחרונה צורפנו למשרד עם עובדים נוספים מאותה חברה.לרגל חג הפסח, העובדים החדשים (לי)חוגגים עם שאר העובדים בהרמת כוסית במשרד.אין אפשרות להחליף אותי באותו יום.מה עליי לעשות כשברור לי שינסו לצרף אותי לחגיגה?קראתי תשובות רבות בעניין ואיני יודעת כיצד לנהוג.

אשמח לתשובה,תודה מראש.

תשובה

הרמת כוסית הוא אירוע חברתי חשוב במקומות עבודה רבים. חלק מיחסי העבודה הם יחסים תקינים בין העובדים [לא חבריים מידי] ולכן חשוב להפגין נוכחות ולהשתתף באירוע כזה.
1. לא חייבים לשתות יין, ניתן להסתפק בכיבוד אחר או להמצא ללא כיבוד. [אדם האומר שאינו שותה יין בכלל או שאינו שותה באמצע היום וכד' - מתקבל בהבנה רבה בכל מקום.

2. אם עז חפצך לשתות שם יין אז צריך להקפיד -
א. רק יין מבושל [בד"כ יינות כרמל מזרחי מבושלים] ניתן להקל ולכלול יין מפוסטר כיין מבושל. [במציאות בתוצרת ישראל - רוב הינות הפשוטים מבושלים יינות יוקרתיים בד"כ אינם מבושלים].
ב. שגבר לא ימזוג לך יין באופן אישי אלא אם הוא מלצר או שמוזג כוסות לכולם והם לוקחים בעצמם. [כמובן שאם השואל גבר אז אותו הדין שאשה לא תמזוג לא יין באופן אישי]

חג שמח וכשר דוד לוי