יום טוב שני של גלויות

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 15/03/10 12:59 כט באדר התשע

שאלה

עליתי לארץ מארה"ב באב, תשס"ז (לפני שנתיים וחצי.) עליתי לארץ לבד, בלי המשפחה. עכשיו אני לומדת לתואר ראשון באוניברסיטה והמשפחה תומכת בי מבחינה כלכלית (אני עובדת קצת.)

אי"ה אני אהיה עם המשפחה שלי בארה"ב בחג הפסח השנה (אהיה שם שבועיים סך הכל.)

מה שהבנתי עד עכשיו זה שכשבני ארץ ישראל שנמצאים בחוץ לארץ, במקום שיש בו יישוב יהודי, נוהגים רק יום אחד, וביום השני אינם עושים קידוש, ומתפללים תפילות של חול, אמנם אסורים במלאכה, אפילו בסתר.

האם זה גם נכון בשבילי, אפילו אם המשפחה תומכת בי כלכלית? בעיקר השאלה היא, מה לעשות ביום טוב שני של גלויות כשאני מבקרת בחו"ל?

תשובה

שלום וברכה!

ברוכה השבה לארץ הקודש.

למעשה את נחשבת כבת ארץ ישראל, לכן עליך לנהוג כפי שנוהגים בני ארץ ישראל בחו"ל ואין זה משנה בין אם המשפחה תומכת כלכלית בין אם לאו. למעשה עליך לנהוג איסור מלאכה רק במקום שיש יהודים שיכולים לראות אותך, אך בחדרי חדרים אינך מחוייבת לשמור יו"ט שני. ברור שאסור לך לעשות קידוש ( כמובן שאין כל בעיה לענות אמן) או להתפלל תפילות של חג.

בברכה,

חיים דב בריסק