וורט

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 30/03/07 13:28 יא בניסן התשסז

שאלה

האם מותר לערוך וורט ביום המימונה?ולשמוע בו שירים?

תשובה

מותר לערוך סעודת שידוכים בכל ימי ספירת העומר שלא יקדמנו אחר אך בלא ריקודים ומחולות (משנ"ב תצג סק"ג), קל וחומר שמותר באיסרו חג שזה יום שנהגו להרבות בו בין כה באכילה ובשתיה (רמ"א או"ח תכט, ב)
לנגן בכלי נגינה ולרקוד ודאי שאסור, זה ממש נכנס בגדר ריקודים ומחולות שמבואר במשנ"ב שאין עושין, לעומת זאת להשמיע שירים מטייפ וכדומ' בלא ריקודים אלא רק לשם הצטרפות הקהל לשירה נראה שניתן להקל ובפרט שזה איסרו חג, ובפרט לאלו שנהגו לחגוג את המימונה ומן הסתם שלא נהגו ביום זה להקפיד אפילו על ריקודים ומחולות.