השבת אבידה

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 19/10/04 20:29 ד בחשון התשסה

שאלה

מה הדין לגבי מציאה כיום? האם אדם חייב להכריז דברים שלדעתו יש ייאוש?

תשובה

כבעבר כן כיום, אם בזמן שהגבהת את המציאה כבר נתייאשו הבעלים, מותר לך לקחת לעצמך אפילו דבר שיש בו סימן. ואם לא נתייאשו הבעלים, אם מדובר בדבר שיש בו סימן צריך להכריז, ואם בדבר שאין בו סימן תניח ברשותך עד שיבוא אליהו. ואם תרצה להשתמש בדבר בכל אופן, אם מדובר שנמצא הרבה כמוהו בשוק, תניח את דמי הדבר "בצד" ותרשום מהו הדבר שמצאת, ובינתיים תשמש בו.

תשובת הרב דרור טוויל שליט"א - דיין בבית דין צדק בשדרות ע"י ישיבת ההסדר