הסעת אוכל לטובת יולדת בשבת/יום טוב

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 28/10/12 07:34 יב בחשון התשעג

שאלה

בע״ה

שלום וברכה.

האם יולדת שמסיעים בשבת/יום טוב, מותר לצרף איתה לרכב אוכל, ביגוד וכדומה ? לדוגמא אם הדבר קורה בליל פסח, האם מותר להוסיף את הדברים הנ״ל לרכב ?

מדובר במקרה בו בית החולים נמצא באותה עיר שהיולדת שוהה בה כך שזה בחשבון כזה שסומכים על עירוב העיר לטלטול הציוד/מזון..

האם יש הבדל בין שבת ליום טוב שלא בשבת ?

תודה ובשורות טובות !

תשובה

שלום וברכה,

מומלץ להכין לפני השבת או החג (ובכלל לקראת לידה) תיק ובו כל מה שצריך להביא עם היולדת לבית החולים וניתן לקחת אותו איתכם גם בשבת ובחג.

בברכה,
יהודה (המשיב אינו רב).