הסבה בפסח

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 11/03/10 18:55 כה באדר התשע

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול מדוע כיום צריך להסב, הרי המנהג הוא בגלל שזה היה נחשב לנוח ואנשים חשובים נהגו לשתות בהסבה אך כיום אני חושב שלמרבית האנשים יותר נח לשתות ישר. והמטרה של הנוחות מושגת באופן אחר.

כמו כן רציתי לשאול כמה צריך להסב? האם מספיק טיפה או שצריך שיהיה ניכר שמסב.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה!

סיבת ההסבה אינה הנוחות, אלא זוהי אכילה של בני מלכים בסעודות גדולות של אנשים חשובים. האכילה בישיבה נחשבת לאכילת ארעי ואכילה של בני אדם רגילים. בפסח יש חובה להיסב כדי לאכול כבני מלכים ולא בגלל הנוחות. זה כמו באפיקומן שאותו אוכלים על השובע (כאשר האוכל לא בא מתוך רעב, אך עדיין יש תאווה) שזו דרך של בני מלכים ואנשים חשובים.

ניתן להיסב טיפה ואין צורך להגיע למצב של חצי שכיבה, אך צריך להקפיד שיהיה ניכר.

חג כשר ושמח,

חיים בריסק